ΥΛΙΚΑ
4 μπριζόλες χοιρινές
1 κιλό πατάτες
2 κολοκύθια
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 ποτηράκι κρασί
λευκό
½ κούπα λάδι
½ μπρόκολο
Αλάτι, πιπέρι
1κ.σ ρίγανη
1κ.γ πάπρικα
γλυκιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και
αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Κόβουμε τα λαχανικά χοντροκομμένα και τις πατάτες
επίσης. Ρίχνουμε τη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά όλα τα
υλικά. Αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί και βάζουμε τις μπριζόλες ενδιάμεσα. Ρίχνουμε
το λάδι και το κρασί στο ταψί για να πάει παντού. Δεν χρειάζεται νερό γιατί τα λαχανικά
θα βγάλουν αρκετό ζουμί. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προ
θερμασμένο φούρνο στου 230 βαθμούς για 1,5 ώρα. Μετά από 1,5 ώρα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο
και κατεβάζουμε στους 180 για μισή ώρα ακόμα περίπου γυρίζοντας τις μπριζόλες
και από τις δυο μεριές για να ψηθούν καλά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου