ΥΛΙΚΑ
- 3 τεμ αυγά
- 300 γρ ζάχαρη
- 150 γρ σπορέλαιο
- 250 γρ καρότο
- 3 00 γρ Αλεύρι
- 1κ.γ baking powder
- 1/2 κ.γ κανέλα
- Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
Τυρί κρέμα:
- 200 γρ. Τυρί κρέμας
- 200 γρ μαλακό βούτυρο
- 200 γρ ζάχαρη άχνη
Χτυπάμε τα αυγά
,τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλί και το λάδι σε ένα μπολ με ένα μίξερ να αφρατέψουν.
Τρίβουμε τα καρότα σε χοντρό τρίφτη και κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και την κανέλα.
Ρίχνουμε το αλεύρι
λίγο λίγο, το ξύσμα και τα καρότα στο μπολ με τα αυγά συνεχίζοντας να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Σε μια βουτυρωμένη
φόρμα του κέικ αδειάζουμε το μίγμα και τη βάζουμε στο κάτω μέρος του φούρνου που
έχουμε ήδη ανάψει στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 45 λεπτά . Βουτήξτε τη μύτη
από ένα μαχαίρι στο κέικ, αν αυτό βγει καθαρό τότε το κέικ είναι έτοιμο. Αφήνουμε
το κέικ να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη ,την κρέμα τυριού και το βούτυρο που πρέπει να έχουν θερμοκρασία δωμάτιου με το μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα για να μπορείτε να την απλώσετε πάνω στο κέικ.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου