ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ




Τον αρακά έχουμε συνηθίσει να το μαγειρεύουμε σε κατσαρόλα. Εγώ το έχω φτιάξει με ένα άλλο τρόπο και είναι πολύ νόστιμο . Μπορείτε να το φτιάξετε με κρέας ή χωρίς σαν ένα νηστήσιμο φαγητό.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ αρακά

2 καρότα

1 πράσο

1 κρεμμύδι

½ ματσάκι άνηθο

½ ματσάκι μαϊντανό

1 κουτάκι σάλτσα ντομάτας

1 κ.γ ζάχαρη

½ κ.σ αλεύρι

1 κ.σ ξύδι

Αλάτι , πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πράσο και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και τη ζάχαρη. Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει λίγο και ρίχνουμε τον αρακά, αλάτι και πιπέρι. Όταν φτιάχνω λαδερά φαγητά εγώ ρίχνω και λίγο αλεύρι για να βγει το φαγητό πιο κρεμώδη . Ρίχνουμε νερό για να καλύψει τον αρακά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Όταν ο αρακάς έχει μαλακώσει αρκετά το αδειάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό, το ξύδι και λίγο νερό άμα χρειαστεί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά. Σερβίρουμε με σαλάτα μαρούλι και φέτα.

Ένα κρασάκι που μπορούμε να συνοδεύουμε το φαγητό μας είναι ένα λευκό κρασί με μέτριο σώμα και καλή οξύτητα όπως Sauvignon Blanc .




Σχόλια