ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

 



ΥΛΙΚΑ

3 φλ.τσαγιού ινδοκάρυδο

2 κ.σούπας αλέυρι

1 κούπα ζάχαρη 

1 βανίλια

2κ.σούπας βούτυρο

3 αβγά

Λίγη μαρμελάδα κεράσι ή κερασάκια γλασσέ(ή ότι άλλο έχετε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο και τη βανίλια. Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί και τα ζεσταίνουμε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα ίσα να ζεσταθούν. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το ινδοκάρυδο και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα που την έχουμε βγάλει από το μάτι. Ανακατεύουμε ελαφρά να ενσωματωθούν τα υλικά και αφήνουμε να κρυώσει . Αν έχετε κορνέ βάζετε το μίγμα σε κορνέ με την χοντρή μύτη . Εγώ χρησιμοποιώ ένα κουτάλι για να κάνω ροζέτες όχι πολύ μεγάλες γιατί φουσκώνουν και να έχουν λίγο κενό μετάξι τους. Τα βάζουμε πάνω σε μια βουτυρωμένη λαδόκολλα. Τοποθετούμε στη κορυφή της ροζέτας λίγη μαρμελάδα ή μισό κερασί (εγώ έβαλα μαρμελάδα φράουλα). Ψήνουμε στους 180° για 15-20 λεπτά να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σε αεροστεγή συσκευασία γιατί στεγνώνουν γρηγορά




Σχόλια