ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΤΣΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΆΚΙ





Λατρεύω αυτό το πιάτο. Η σάλτσα στο κοτόπουλο και το σπανάκι συνδυάζονται και συμπληρώνουν  τέλεια μια την άλλη . Είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει και σε σας . Δοκιμάστε το. 

ΥΛΙΚΑ

4 φιλέτα κοτόπουλο

30 γρ παρμεζάνα τριμμένη

60 γρ μοτσαρελα

500 γρ έτοιμη σάλτσα ντομάτας με μπαχαρικά

2 σκελίδες σκόρδο

200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωμάτιου

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

500 γρ σπανάκι

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

100 γρ φέτα

2 αυγά

1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα φιλέτα τα ανοίγουμε χωρίζοντας στα δυο για να ψηθούν πιο γρήγορα. Τα στεγνώνουμε σε χαρτί ή πετσέτα και αλατοπιπερόνουμε.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το βούτυρο με την παρμεζάνα . Βάζουμε τα φιλέτα μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα και μοιράζουμε πάνω τους το βούτυρο με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς για 15- 18 λεπτά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βράζουμε την σάλτσα ντομάτας με 500 γρ νερό σε χαμηλή θερμοκρασία. Εγώ χρησιμοποιώ μια σάλτσα με βασιλικό, ρίγανη και δυόσμο. Μπορείτε βέβαια να φτιάξετε μονοί σας μια σάλτσα ντομάτας με ότι αρωματικά θέλετε. Όταν η σάλτσα βράσει προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα φιλέτα κοτόπουλο Ανεβάζουμε λίγο την θερμοκρασία και ρίχνουμε με ένα κουτάλι σάλτσα πάνω από τα φιλέτα και τα αφήνουμε να πάρουν μια μικρή βράση. Προσθέτουμε πάνω από τα φιλέτα την τριμμένη μοτσαρέλα . Κλείνουμε με ένα καπάκι και τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί για 2-3 λεπτά περίπου.

Σε ένα άλλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το σπανάκι με ½ κούπα ελαιόλαδο μέχρι να πιεί όλα τα νερά του. Προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε την φέτα τρίβοντας λίγο με τα χεριά μας. Χτυπάμε ελαφριά τα αυγά σε ένα μπολάκι και τα προσθέτουμε στο σπανάκι ανακατεύοντας καλά για να ενσωματωθεί με όλα τα υλικά. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε στο τέλος το χυμό από το λεμόνι.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το σπανάκι και έτσι έχουμε ένα εύκολο και νοστιμότατο πιάτο.

Εσείς βεβαίως μπορείτε να συνοδεύετε το κοτόπουλο με κάτι άλλο όπως πουρέ πατάτας ή ρύζι.






Σχόλια