ΣΟΥΠΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΖΥΜΑΡΙ


 

Ένα ιδιαίτερο φαγητό και πολύ αγαπημένο για 'μένα γιατί είναι συνταγή της μητέρας μου.

ΥΛΙΚΑ

1,5 κούπα αλεύρι

1 μικρό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

1κ.γ baking pawder

1κ.γ αλάτι

100 γρ βούτυρο

4 σκελίδες σκόρδο

½ φλιτζανάκι ξύδι

1,5 λίτρο ζεστό νερό

1 κύβο κοτόπουλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι ,το baking και το αλάτι. Ρίχνουμε νερό όσο χρειαστεί και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μέτρια ζύμη . Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια . Όσο πιο μικρά τόσο το καλύτερο γιατί θα φουσκώσουν όταν βράζουν . Τα τηγανίζουμε τα μπαλάκια σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.




Σε μια κατσαρόλα τηγανίζουμε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο βούτυρο γυρνώντας το από όλες τις μεριές. Όταν το κοτόπουλο έχει πάρει χρώμα ρίχνουμε 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο και αφήνουμε για λίγο να βγάλει το άρωμα του. Ρίχνουμε το ζεστό νερό και περιμένουμε να πάρει βράση. Όταν το νερό έχει αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και τα μπαλάκια από τη ζύμη, αλάτι, πιπέρι και τον κύβο. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για 20-30 λεπτά. 

Στο φλιτζανάκι με το ξύδι ρίχνουμε τα υπόλοιπα σκόρδα τριμμένα σε ένα τρίφτη. Αυτό θα δώσει όλη την γεύση στο φαγητό μας.

Όταν θα σερβίρουμε το φαγητό μας θα βάλουμε δίπλα το φλιτζανάκι με ξύδι και σκόρδο για να βάλει ο καθένας όσο θέλει στο πιάτο του. Αν θέλετε μπορείτε να το προσθέσετε στη κατσαρόλα για να μην είναι πολύ έντονο το άρωμα από το σκόρδο αλλά για μένα αυτή είναι όλη η γεύση στο πιάτο μας.

Σχόλια