ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ. FILETO PULE E MARINUAR

 





Δεν είμαι και πολύ λάτρης του φιλέτο κοτόπουλο αλλά με αυτή την μαρινάδα το έχω λατρέψει.

ΥΛΙΚΑ

3 φιλέτα κοτόπουλο

  • 3 gjokse pule
1κ. σούπας μουστάρδα

  • 1 luge mustardha
1 κ. σούπας μέλι

  • 1luge mjalt
100 γρ. ελαιόλαδο

  • 100 gr vaj ulliri

1 λεμονί , το χυμό και το ξύσμα του

  • 1 limon ,lengun dhe lekuren e tij

1 κ. γλυκού ρίγανη

  • 1 luge te vogel rigon

Αλάτι, πιπέρι

  • kripe, piper

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εγώ το κάνω καλαμάκια το φιλέτο .Πλένουμε τα φιλέτα και τα κόβουμε σε κομμάτια για να τα περάσουμε σε ξυλάκια αργότερα. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει η μαρινάδα σε όλο το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Μετά από μια ώρα περνάω τα κομμάτια στα ξυλάκια. Εγώ τα ψήνω σε ένα τηγάνι σαν γκριλ με ελάχιστο λαδί γυρνώντας από όλες της μεριές για να ψηθεί καλά. Συνοδεύεται τα καλαμάκια με μια σαλάτα ζυμαρικών ή σαλάτα μαρούλι.

ZBATIMI

Une i bej kalamakia mishin e pules. Lajme mishin dhe e presim ne copa te vogla qe ti kalojme me pas ne shkopinj. ne nje tas hedhim te ghitha materialet dhe i trazojme mire qe te shkojne ne te gjithe copat e mishit. E mbulojme tasin me nje cope plastmasi dhe e veme ne frigorifer per nje ore. Pas nje ore i kalojme copat e mishit ne shkopinj. Une perdor tiganin gril me pak vaj qe ti pjek . Mund ti piqni edhe ne sgaren e furrit. I kthejme nga te gjitha anet qe te piqet mire . 

I shoqerojme me nje sallate me makarone ose sallate jeshile .






Σχόλια