ΥΛΙΚΑ
600 γρ μοσχαράκι
200 γρ μανιτάρια
200 γρ κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
1 κουτάκι σάλτσα ντομάτα
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
1 κύβος ζωμό βόειο
1 ξυλάκι κανέλα
1 φύλλο δάφνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το μοσχαράκι σε μικρά κομμάτια, καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τα καρότα σε ροδέλες.
Σε μια κατσαρόλα τηγανίζουμε το κρέας. Όταν έχει πάρει χρώμα το βάζουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε στη κατσαρόλα λίγο ακόμα λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να απορροφήσει τα νερά από τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και ένα κουταλάκι ζάχαρη. Αλατοπιπερόνουμε και όταν πάρει μια μικρή βράση προσθέτουμε τα καρότα, την κανέλα, τη δάφνη, τον κύβο και το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί προσθέσετε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρετε με ρύζι, τηγανίτες πατάτες η πουρέ πατάτας.
Κάθε πιάτο έχει και τον σύντροφο του, δηλαδή το ποτό που θα το συνοδέψει. Το κρασί συνδυάζεται ιδανικά με το μοσχάρι, και το κόκκινο κρασί είναι η καλύτερη επιλογή. Το κοκκινιστό μοσχαράκι θέλει έντονο συνοδό με πολλές ταννίνες. Οι καταλληλότερες ποικιλίες που δένονται αρμονικά με το πιάτο μας είναι το Ξινόμαυρο και το Syrah.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου