1 κιλό πατάτες
6 αυγά βρασμένα
100 γρ λουκάνικο
100 γρ μπέικον
2 κρόκους αυγού
100 γρ κρεμά γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
1 κουτ.σούπας ρίγανη
100 γρ τυρί τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες και τα αυγά σε νερό με αλάτι. Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και το μπέικον σε κύβους.
Όταν μαλακώσουν οι πατάτες τις κόβουμε σε ροδέλες, το ίδιο κάνουμε και με τα αυγά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την κρεμά γάλακτος . Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ στρώνουμε τις μισές πατάτες, τα αυγά και το λουκάνικο. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και την μισή κρεμά γάλακτος. Συνεχίζουμε τις υπόλοιπες πατάτες και τις τοποθετούμε να ακουμπήσουν λίγο η μια ροδέλα πάνω στην άλλη. Αλατοπιπερόνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος να πάει παντού και το ψιλοκομμένο μπέικον.
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
10 λεπτά πριν το βγάλουμε προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και αφήνουμε μέχρι να λιώσει και να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα και ένα ποτηρι ροζέ κρασί που ταιριάζει πολύ με το φαγητό και θα απογειώσει το γεύμα μας .
Καλή σας όρεξή.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου