ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ. MADE IN ROMANIA

 


Όπως σας έχω πει από το πρώτο μου άρθρο πάντα μου άρεσε να ψάχνω και να δοκιμάζω διαφορετικές γεύσης από διαφορετικές χώρες. Γι'αυτό ρώτησα μια φίλη μου από την Ρουμανία  για τα φαγητά της χώρας της και μου πρότεινε μια ιστοσελίδα με πολύ ενδιαφέρουσες συνταγές. Έτσι θα γράψω κάποιες συνταγές που νομίζω ότι θα αρέσουν και σε εσάς.

 Αυτή η συνταγή είναι κανονικά χωρίς κρέας εγώ όμως σκέφτηκα να το φτιάξω με κρέας γιατί μας αρέσει λίγο παραπάνω .🙂 Οπότε χωρίς κρέας είναι μια ωραία επιλογή για τους χορτοφάγους ή για νηστεία. 

ΥΛΙΚΑ

500 γρ χοιρινό για τηγανιά

500 γρ φρέσκα μανιτάρια

2 κρεμμύδια μεγάλα 

2 σκελίδες σκόρδα

5 ντομάτες αποφλοιωμένες ή 1 κουτάκι σάλτσα ντομάτας 

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί

500 γρ ζωμό ή νερό

½ ματσάκι μαϊντανό

1 ξυλάκι κανέλα 

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.

Σε ένα βαθύ τηγάνι τηγανίζουμε το κρέας να πάρει ένα ελαφρά χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε μέχρι να πιούν τα νερά τους και να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, λίγη ζάχαρη και αφού πάρουν μια βράση ρίχνουμε τον ζωμό. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.



Σχόλια