ΥΛΙΚΑ
500 γρ χοιρινό
για τηγανιά
500 γρ φρέσκα
μανιτάρια
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 σκελίδες σκόρδα
5 ντομάτες αποφλοιωμένες
ή 1 κουτάκι σάλτσα ντομάτας
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
500 γρ ζωμό
ή νερό
½ ματσάκι μαϊντανό
1 ξυλάκι κανέλα
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε
τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.
Σε ένα βαθύ τηγάνι
τηγανίζουμε το κρέας να πάρει ένα ελαφρά χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε μέχρι να πιούν τα νερά τους και να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τις
ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, λίγη ζάχαρη και αφού πάρουν μια βράση ρίχνουμε τον ζωμό.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα
και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.
Σερβίρουμε με
ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου