ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΑΡΝΑΚΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ. MADE IN ROMANIA

 




ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αρνί με κόκαλο

2 καρότα

2 πατάτες μεγάλες

1 κρεμμύδι

1 σελινόριζο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κ.σ ξύδι

1 κ.σ αλεύρι

2 κροκούς αυγό

200 γρ ξινή κρεμά

1κ.σ άνηθο

1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και ξύδι. Το αφήνουμε για λίγα λεπτά και το ξεπλένουμε με αρκετό νερό. Στεγνώστε τα κομμάτια τού κρέας σε μια πετσέτα η χαρτί. 

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λαδι και προσθέτουμε  το κρέας . Τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει ενα απαλό χρώμα  και το βράζουμε σε 1.5 λίτρα νερό .

 Κόβουμε τα λαχανικά μας και μετά από 40 λεπτά τα προσθέτουμε στο κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν και τα λαχανικά.

 Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το αλεύρι και την ξινή κρέμα. Ομογενοποιούμε και αραιώνουμε την σύνθεση με 2 κουτ.σουπ κρύο νερό και το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε στη σάλτσα μας ζουμί από το φαγητό λίγο λίγο και ανακατεύουμε απαλά. Αδιαζουμε τη σάλτσα στο φαγητό λίγο λίγο. Βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμα και σερβίρουμε με φρέσκο άνηθο στο πιάτο μας.

Είναι πολύ νόστιμο, φτιάξτε το και θα μου δώσετε δίκιο. 



Σχόλια