ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ


Σε ένα κυριακάτικο τραπέζι ή όταν έχετε καλεσμένους αυτό το φαγητό θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους. Είναι εντυπωσιακό στο μάτι και πολυ γευστικό. 

 ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχάρι

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 καρότα

400 γρ λάχανο

2 κουτ. σουπ. αλεύρι

1 λίτρο νερό

1 κύβο για ζωμό λαχανικών

2 κουτ. σουπ. μουστάρδα

1 κουτ. σουπ. ζάχαρη καστανή ή κανονική

3 κουτ. σουπ. σάλτσα σόγιας

1 κουτ. γλυκ. κολίανδρο

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κρέας σε μικρές μερίδες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε το καρότο σε ροδέλες. Το λάχανο το καθαρίζουμε από τα σκληρά κοτσάνια και το κόβουμε σε φέτες.

Τηγανίζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα ανακατεύοντας για να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο να τσιγαρίσουν και να μαλακώσουν. Αλευρώνουμε το κρέας, ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Αφήνουμε τη φαγητό μας να βράσει σε σιγανή φωτιά για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Σερβίρουμε το κρέας με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Το μοσχάρι μπορείς να το συνδυάσεις με ένα καλό κόκκινο κρασί με γεμάτο σώμα και άρωμα με ποικιλίες όπως Cabernet Sauvignon,Syrah, Shiraz, Nebbiolo, Malbec.

Σχόλια