Από τα διάφορα αρωματικά και μπαχαρικά που έχω βάλει σε αυτό το φαγητό , ακόμα και εγώ ζαλίστηκα
από τα αρώματα του και μαζί με το κρασί στο τέλος είναι η αποθέωση της
γεύσης.
ΥΛΙΚΑ
1 μπούτι αρνίσιο
1-1,5 κιλό πατάτες
3 -4 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι κρασί
λευκό
Αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ
ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ
¾ κούπας ελαιόλαδο
2 λεμόνια το
χυμό και το ξύσμα τους
1 κουτ. σουπ.
ρίγανη
1 κουτ.
σουπ. δυόσμο
1 κουτ. σουπ.
θυμάρι
1 κουτ. σουπ.
δεντρολίβανο
1 κουτ. γλυκού
πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και
χαράζουμε το κρέας σε διαφορά σημεία. Αλατοπιπερόνουμε καλά και χώνουμε μέσα
στα ανοίγματα φέτες από σκόρδο.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε
όλα τα υλικά της μαινάδας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Καθαρίζουμε τις
πατάτες και της κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια στα 4 ή στα 2 ανάλογα με το μέγεθος της
πατάτας.
Ρίχνουμε στις
πατάτες τη μισή μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού . Αδειάζουμε τις
πατάτες σε ένα ταψί λίγο βαθύ και τις απλώνουμε.
Πάνω από τις
πατάτες βάζουμε το μπούτι και ρίχνουμε πάνω του την υπόλοιπη μαρινάδα. Αλείφουμε
καλά με την μαρινάδα όλο το κρέας κάνοντας ένα απαλό μασάζ για να πάει παντού.
Προσθέτουμε το κρασί πάνω από τις πατάτες και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε
το ταψί πρώτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο κλείνοντας πολύ καλά όλο
το ταψί για να μην βγει ο ατμός και να βράσει το κρέας.
Ζεσταίνουμε
τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζουμε στη μεσαία θέση του φούρνου το ταψί
και ψήνουμε για 1,5 ώρα.
Μετά από 1,5
ώρα ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για μια ώρα ακόμα στους 180 βαθμούς ή όσο χρειαστεί
για να ψηθεί το κρέας αφού το έχουμε γυρίσει και από τις δυο μεριές .
Φτιάξτε το
και θα με θυμηθείτε. Καλή σας όρεξή.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου