Ο συνδυασμός της ήπιας γεύσης των λαχανικών με την αλμυρότητα των οστρακοειδών, δίνουν πάντα
ένα εξαιρετικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
ΥΛΙΚΑ
1 κολοκύθι
1 κλωνάρι σέλερι
1 κόκκινη πιπεριά
2 κρεμμύδια
1 μελιτζάνα
3 κουτ. σουπ.
λάδι
1 κουτί ψιλοκομμένη
ντομάτα(400 γρ)
3 σκελίδες σκόρδο
700 γρ ανάμεικτα
κατεψυγμένα ή φρέσκα οστρακοειδή(γαρίδες, μύδια, καβούρι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε λωρίδες
το κολοκύθι, το σέλερι και την πιπεριά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την μελιτζάνα
σε κύβους.
Σε μια κατσαρόλα
ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά . Όταν έχουν μαλακώσει προσθέτουμε
την ντομάτα, το λιωμένο σκόρδο και αλατοπιπερόνουμε.
Αφήνουμε τα λαχανικά
να μαγειρευτούν για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε
τα οστρακοειδή και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα .
Σερβίρουμε
με ρύζι και τριμμένο πιπέρι από πάνω.
Μπορούμε επίσης
να τα βάλουμε σε ένα πυρέξ με τυρί τριμμένο από πάνω και να τα ψήσουμε στους 180
βαθμούς μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου