ΠΙΤΑ ΡΟΛΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ

 


Μια πολύ νόστιμη  πίτα για τραπέζι με καλεσμένους που θα τους εντυπωσιάσει με την γεύση και την παρουσία της. Εγώ το έχω φτιάξει με κοτόπουλο αλλά αν θέλετε κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό μπορείτε να βάλετε γαρίδες. Οπότε εσείς επιλέγετε τι θέλετε να βάλετε.

ΥΛΙΚΑ

1 φιλέτο κοτόπουλο

150 γρ μπέικον

1 πράσο

200 γρ φρέσκα μανιτάρια

250 γρ σπανάκι κατεψυγμένο

150 γρ τυρί κρέμα

1 ματσάκι άνηθο

2 φύλλα σφολιάτας

1 αυγό για να αλείφουμε 

2 κουτ. σουπ σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το πράσο. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και στραγγίζουμε το σπανάκι όσο μπορούμε καλυτέρα από τα νερά.

Κόβουμε το φιλέτο σε μικρά κομμάτια και τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι . Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το βγάζουμε σε ένα πιάτο . Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον το οποίο το έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια και προσθέτουμε το πράσο. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε μέχρι να πιεί τα νερά.

Ρίχνουμε το σπανάκι, την κρέμα τυριού, τον άνηθο και αλατοπιπερόνουμε. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κοτόπουλο μαγειρεύοντας για λίγα λεπτά ακόμα. Κλείνουμε για λίγο την γέμιση.

Βάζουμε τις σφολιάτες τη μία πάνω στην άλλη και τραβάμε στις άκρες μέχρι να γίνει ένα μακρόστενο σχήμα με μήκος όσο και η λαμαρίνα του φούρνο.

Αδειάζουμε την γέμιση στη μέση και αλείφουμε τις άκρες του φύλλου με αυγό. Μαζεύουμε την σφολιάτα και δημιουργούμε ένα ρολό . Στρώνουμε την λαμαρίνα με λαδόκολλά και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βάζουμε το ρολό μας στη λαμαρίνα και αλείφουμε με λίγο λάδι και το αυγό. Απλώνουμε από πάνω το σουσάμι και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου στη πιο κάτω μεσαία θέση του φούρνου για να μπορεί να ψηθεί καλά το κάτω μέρος.

Σερβίρουμε ζεστή την πίτα μας με μια ωραία σαλάτα.  Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε. 

Σχόλια