ΓΕΜΙΣΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

 


Επειδή εδώ δεν έχει έτοιμο γεμιστό ρολό στη αγορά, αγόρασα ένα απλό ρολό χοιρινό και είπα να το γεμίσω μόνη μου. Αν εσείς μπορείτε να ζητήσετε από τον κρεοπώλη να σας ετοιμάσει το κρέας τότε είναι εύκολο να  το γεμίζετε μόνοι σας με ότι σας αρέσει . Να του ζητήσετε όμως και ένα κομμάτι δίχτυ για ρολό. Μια φορά είχα κάνει και με κοτόπουλο αλλά είναι δύσκολο γιατί πρέπει να το ξεκοκαλίσεις πρώτα . Τα κατάφερα μια χαρά και βγήκε πολύ νόστιμο.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ

1,5-2 κιλά χοιρινό σπάλα

1/2 πιπεριά πράσινη ή κόκκινη ότι θέλετε

3 φέτες μπέικον

100 γρ τυρί γραβιέρα

1 κουτ. σουπ. μουστάρδα

1 ντομάτα

1 κουτ. γλυκού ανάμεικτα μπαχαρικά(εγώ έχω πάντα στο σπίτι ένα βαζάκι με ανάμεικτα μπαχαρικά και το χρησιμοποιώ σε πολλά φαγητά)

1 κουτ. γλυκού πάπρικα

10-15 γαρίφαλα

Αλάτι, πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

6 μεγάλες πατάτες

1 κουτ. σουπ. ρίγανή

1 κουτ. γλυκού πάπρικα

1 κουτ. γλυκού ανάμεικτα μπαχαρικά

3 σκελίδες σκόρδο

100 γρ λευκό κρασί

Αλάτι, πιπέρι

100 γρ λαδί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερόνουμε το κρέας και από τις δυο μεριές, πασπαλίζουμε το μίγμα μπαχαρικών και την πάπρικα . Αλείφουμε την μέσα επιφάνεια με την μουστάρδα .

Γεμίζουμε το ρολό μας πρώτα το μπέικον , την ντομάτα και την πιπεριά  σε ροδέλες και το τυρί σε λωρίδες.



Διπλώνουμε προσεκτικά προς τα μέσα τα δυο άκρα και αρχίζουμε να ρολάρουμε σφιχτά, κρατώντας καλά το κρέας. Περνάμε το δίχτυ από πάνω. Αν δεν έχετε δίχτυ μπορείτε να το δέσετε με σπάγκο όσο πιο σφιχτά μπορείτε.

Κάνετε μικρές τρυπούλες σε διαφορά σημεία για να βάζετε τα γαρίφαλα.



Το τυλίγουμε το ρολό πρώτα με μια λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο . Βάζουμε το ρολό σε ένα ταψί με ένα ποτήρι νερό σε ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για μια ώρα περίπου για να βράσει και να μαλακώσει από μέσα το κρέας.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες για φούρνο. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί με αλάτι και πιπέρι.

Όταν το ρολό έχει μαλακώσει  αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα . Στο ίδιο ταψί προσθέτουμε τις πατάτες , το σκόρδο , το κρασί και το λάδι(δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό).  Ανακατεύουμε και βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 1,5-2 ώρες γυρίζοντας το ρολό από όλες τις μεριές για να ψηθεί ομοιόμορφα .

Όταν το ρολό είναι έτοιμο το αφήνετε να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το κόψετε σε ροδέλες. Το ρολό είναι πολύ νόστιμο και με τα γαρίφαλα και τα αλλά μπαχαρικά είναι πολύ αρωματικό. Το ίδιο και οι πατάτες είναι ζουμερές και μυρωδάτες .



Συνοδεύετε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ή μπίρα και μια σαλάτα τις αρεσκείας σας. Εγώ έφτιαξα μια σαλάτα χωριάτικη.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

Σχόλια