ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ.


 Όταν έξω έχουν ασπρίσει όλα από το χιόνι και η θερμοκρασία έχει κατέβει κάτω από το 0° τι καλύτερο από μια ζεστή σούπα. Μπορεί να φαίνεται μια αδιάφορη σούπα όμως τα μπαχαρικά που έχω βάλει και η καυτερή σάλτσα ντομάτας αλλάζουν πολύ την γεύση και την απογειώνουν. 
Η κανέλα ταιριάζει πάρα πολύ με το κρεμμύδι και πάντα βάζω ένα ξυλάκι όταν φτιάχνω φαγητό με πολλά κρεμμύδια. 

ΥΛΙΚΑ 

600 γρ μοσχάρι σπάλα ή έλαια 

1 κιλό κρεμμύδια 

1 κουτ. σουπ. ντοματοπελτε 

2 κουτ.σουπ σάλτσα ντομάτας με καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

4 σκελίδες σκόρδο 

1 κουτ.σουπ. αλεύρι 

2 φίλα δάφνης 

1 ξυλάκι κανέλλα 

1 κουτ.γλυκού πάπρικα 

1 κύβο ζωμό βοδινού 

1 κουτ. σουπ. ξύδι 

Αλάτι, πιπέρι 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες.  Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. 

Σε μια κατσαρόλα τηγανίζουμε το κρέας ανακατεύοντας καλά για να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. 

Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα να βγάλουν τα αρώματα τους για λίγα λεπτά. Αραιώνουμε τον πελτέ με λίγο νερό και τον προσθέτουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την καυτερή σάλτσα, τη δάφνη και την κανέλα . 



Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για λίγα λεπτά και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλύψει το κρέας και λίγο παραπάνω. 

Πρέπει να βγει με ζουμί το φαγητό μας. Ρίχνουμε  τον κύβο και το ξύδι το οποίο θα σπάσει την μυρωδιά του κρεμμυδιών και θα δώσει μια ιδιαίτερη γεύση. 

Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. 

Ελέγχετε κατά διαστήματα αν χρειαστεί λίγο νερό ακόμη. 

Με αυτή την σούπα και ενα ποτήρι κόκκινο κρασί, το κρύο του χειμώνα είναι μόνο μια ιδέα και απλά κάθεσαι και το απολαμβάνεις. 

Καλη σας όρεξη. 




Σχόλια