ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Α ΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ






Αυτή η νόστιμη και εύκολη συνταγή είναι ιδανική για να την σερβίρεις ένα κυριακάτικο μεσημέρι με την οικογένεια σου ή και σε ένα τραπέζι με καλεσμένους. Εγώ το έφτιαξα με κοτόπουλο αλλά ταιριάζει πολύ και με χοιρινό.

ΥΛΙΚΑ

800 γρ φιλέτο κοτόπουλο

1 κουτ. σουπ. βούτυρο ή μαργαρίνη

1 κουτί ή δέμα σπαράγγια

Αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

2 κουτ. σουπ. αλεύρι

300 γρ κρέμα γάλακτος

2 αυγά(χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι )

1 κουτ. γλυκού Κάρι

1 κουτ. σουπ. μουστάρδα

200 γρ τριμμένο τυρί

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες . Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε για λίγο τα φιλέτα κοτόπουλο ίσα ίσα να πάρουν χρώμα. Αλατοπιπερόνουμε και τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ.

Κόβουμε τα σπαράγγια σε κομμάτια 2 cm και τα σκορπάμε στο πυρέξ ενδιάμεσα στα φιλέτα.

Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το αλεύρι. Βράζουμε για λίγο ανακατεύοντας συνέχεια .

Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους αυγού και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας.

Χτυπάμε τα ασπράδια τον αυγών σε μια σφικτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στην σάλτσα ανακατεύοντας ελαφρά

Αδειάζουμε την σάλτσα στο κρέας και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε με ρύζι, βρασμένα λαχανικά, πατατοσαλάτα και ένα ποτήρι λευκό ή ροζέ κρασί.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ


Σχόλια