ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΞΕΧΟΡΙΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.

 


Μόλις είδα αυτή την συνταγή μου φάνηκε πολύ διαφορετική από όσες συνταγές έχω διαβάσει  μέχρι τώρα. Ανυπομονούσα να τα φτιάξω και να τα δοκιμάσω. Τελικά άξιζε ο κόπος και έτσι είπα να το μοιράζω και μαζί σας. Με λίγα απλά υλικά αλλά με πολύ γεύση θα σας ξετρελάνει και εσάς.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ κιμά μοσχαρίσιο

100 γρ ζαμπόν ή μπέικον

2 κρεμμύδια

4 σκελίδες σκόρδο

5 κουτ. σουπ. βούτυρο

1 κουτ. σουπ. ρίγανη αν έχετε φρέσκο ακόμα καλυτέρα

½ ματσάκι μαϊντανό

4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο

150 γρ γάλα

1 κουτ.σουπ. μουστάρδα

2 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Κόβετε το ζαμπόν σε μικρά κομματάκια.

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε το ζαμπόν με το σκόρδο σε 2 κουταλιά βούτυρο για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει.

Το βγάζουμε από την φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα μπολάκι . Προσθέτουμε τον μαϊντανό και την ρίγανή ανακατεύοντας καλά όλο μαζί.

Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και το βουτάμε μέσα στο γάλα. Αφήνουμε για λίγα λεπτά και στύβοντας πολύ καλά το ρίχνουμε στον κιμά.

Προσθέτουμε στον κιμά το κρεμμύδι με το ζαμπόν, τα αυγά και την μουστάρδα. Αλατοπιπερόνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ζυμώνουμε τον κιμά σε στρογγυλά μπιφτεκάκια όχι πολύ μεγάλα.

Λιώνουμε 3 κουταλιές βούτυρο και τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Κατά διαστήματα ρίξτε από πάνω  βούτυρο με ένα κουτάλι πολλές φορές. Έτσι γίνονται πιο ζουμερά τα μπιφτέκια.

Τα βάζετε σε μια πιατέλα και τα σερβίρετε με μουστάρδα και μια πατατοσαλάτα ή με ό,τι άλλο θέλετε.

Σχόλια