Αυτή η υπεροχή
μαρινάδα δίνει στον σολομό μια τελειά γεμάτη γεύση. Μαζί με την σάλτσα που τον συνοδεύει
θα συμπληρώσει όλο το πιάτο και θα είναι ένα εξαιρετικό γεύμα. Είναι ένα υγιεινό, ελαφρύ και θρεπτικό πιάτο που θα αρέσει και στους πιο απαιτητικούς.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΜΑΡΙΝΑΔΑ
4 φιλέτα σολομού
50 γρ μέλι
1 κουτ.
σουπ. ξύδι
2 κουτ. σουπ.
λάδι
Το χυμό από μισό
λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΣΑΛΤΣΑ
200 γρ κρεμ
φρες(crème fraiche)
1 κουτ.
σουπ. μέλι
Τον χυμό από
μισό λεμόνι
1 ματσάκι σχοινόπρασο
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε
τα υλικά της μαρινάδας σε μια βαθιά φόρμα και βάζουμε τον σολομό . Γυρίζουμε τα κομμάτια
να πάει η μαρινάδα παντού και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βγάζουμε τον
σολομό από το ψυγείο και το ψήνουμε σε ένα τηγάνι γκριλ ή στο γκριλ του φούρνου
για 5 λεπτά την κάθε μεριά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε
τα υλικά της σάλτσας . Σερβίρουμε με σαλάτα μαρούλι ή βραστές πατάτες.
Ένα ποτήρι ξερό
λευκό κρασί θα αποτελέσει τον ιδανικότερο συνδυασμό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου