Μια υπεροχή πίτα
που λιώνει στο στόμα και δεν υπάρχει περίπτωση να αντισταθούν σε αυτή την υπέροχη συνταγή. Είναι νόστιμη και μπορείς άνετα
να την σερβίρεις σε ένα τραπέζι για καλεσμένους. Εγώ έχω βάλει λουκάνικο Φρανκφούρτης
αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε ζαμπόν στη θέση του ή γαλοπούλα. Μπορείτε επίσης
να προσθέσετε και μανιτάρια αν θέλετε.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο
κρούστας
1,5 κιλό γάλα
1,5 κούπα γιαούρτι
5 αυγά
3 κούπες τυρί
τριμμένο
1 πιπεριά (ό,τι
χρώμα θέλετε )
100 γρ μπέικον
2 λουκάνικα Φρανκφούρτης
1 κουτ. γλυκού
μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τα
φύλλα σε ένα ταψί και τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά να ξεραθούνε. Ψιλοκόβουμε
την πιπεριά και τα αλλαντικά .
Σε ένα τηγάνι
τσιγαρίζουμε την πιπεριά με λίγο βούτυρο για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικον
και τα λουκάνικα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να τηγανιστούν καλά τα αλλαντικά.
Αλατοπιπερόνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο
μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί και το μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερόνουμε.
Βουτυρώνουμε
καλά ένα μεγάλο ρηχό ταψί για πίτα. Παίρνουμε
ένα φύλλο και το μαζεύουμε με τα χέρια μας σαν κύματα. Το ίδιο κάνουμε με όλα τα
φύλλα βάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε από πάνω τα αλλαντικά απλώνοντας
σε όλο το ταψί. Αδειάζουμε το μίγμα του γάλακτος με ένα μεγάλο κουτάλι αρχίζοντας
από τις άκρες για να μουσκέψουν καλά και μετά σε όλη την πίτα. Απλώνετε καλά με
το κουτάλι να είναι το ομοιόμορφο το μίγμα σε όλο το ταψί.
Αφήνουμε το ταψί να σταθεί για 10 λεπτά. Βάζουμε
το ταψί στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μια θέση κάτω από τη μέση
του φούρνου και ψήνουμε για 40 λεπτά. Όταν έχει πάρει χρώμα από πάνω το βγάζουμε από
το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια στο μέγεθος που επιθυμούμε για να σερβίρουμε
και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμα.
Όταν είναι έτοιμη
η πίτα την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την σερβίρουμε.
Είμαι σίγουρη
ότι θα αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους.
Καλή σας όρεξη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου