Σήμερα σας
έχω μια άλλη εκδοχή για τα μπιφτέκια σας. Είναι εύκολη, γρήγορη και νόστιμη. Το
έχω συνδυάσει με μια πολύ ξεχωριστή σαλάτα οπότε είναι ιδανικό για ένα ελαφρύ
γεύμα.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
400 γρ κιμά
1 κουτ.
γλυκού εστραγκόν
1 κουτ. γλυκού
κύμινο
1 κουτ.
σουπ. μουστάρδα
1,5 κουτ.
σουπ. αλεύρι
3 κουτ.
σουπ. γάλα
1 αυγό
Αλάτι,
πιπέρι
2 κουτ.
σουπ. βούτυρο ή μαργαρίνη
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΣΑΛΑΤΑ
3 στικ
σέλερι
1 κόκκινο
κρεμμύδι
200 γρ
λάχανο
200 γρ
ανανάς (1 κουτάκι)
100 γρ cottage cheese
100 γρ crème fraiche
Αλάτι,
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ
ανακατεύουμε τον κιμά με το αλάτι και προσθέτουμε το πιπέρι, το εστραγκόν, το
κύμινο, το αλεύρι και την μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γάλα
με το αυγά. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε τον κιμά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα
υλικά.
Λιώνουμε το
βούτυρο σε ένα τηγάνι και ανοίγουμε τον κιμά με τα χεριά σαν ένα μεγάλο
στρογγυλό σνίτσελ όσο το μέγεθος του τηγανιού. Βάζουμε το μπιφτέκι στο τηγάνι
όταν το βούτυρο έχει ζεσταθεί καλά και ψήνουμε για 5 λεπτά. Κόβουμε το μπιφτέκι
σε 4-8 κομμάτια, γυρίστε τα και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα από την άλλη μεριά.
Για την
σαλάτα μας κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Βάζουμε σε
ένα μπολ τα λαχανικά με τον ανανά και ανακατεύουμε .
Σε ένα μικρό
μπολάκι ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και αδειάζουμε την σάλτσα
πάνω στα λαχανικά.
Ανακατεύουμε
καλά για να πάει η σάλτσα παντού.
Σερβίρουμε
το μπιφτέκι με την σαλάτα και ένα ποτήρι λευκό κρασί ή μπίρα.
Αν βέβαια
έχετε ψωμάκια για μπέργκερ, μπορείτε να φτιάξετε τον κιμά σαν κανονικά
μπιφτέκια και μαζί με την σαλάτα από πάνω φτιάχνετε λαχταριστά hamburger που θα αρέσει σε μικρούς και
μεγάλους.
Όπως και να
τα φτιάξετε πάντως είναι πολύ νόστιμα. Η επιλογή δική σας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου