ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

 


Το σπίτι του ριζότο είναι το Μιλάνο. Ένα πραγματικό ιταλικό ριζότο δεν είναι όπως νομίζουμε, ένα σπυρωτό πιάτο ρυζιού. Μοιάζει περισσότερο με ένα ζουμερό χυλό , οπού οι κόκκοι του ρυζιού εξακολουθούν να έχουν αντοχή στο μάσημα.

 

ΥΛΙΚΑ

1 κρεμμύδι

1-2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

200 γρ μακρύκοκκο ρύζι

500 γρ ζεστό νερό

2 καρότα

2 κλωνάρια σέλερι

125 γρ αρακάς κατεψυγμένος

1 κολοκύθι

200 γρ τριμμένο τυρί

1 κουτ. σουπ. μαϊντανό

1 κύβο λαχανικών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε το νερό και τον κύβο λαχανικών. Βράζουμε το ρύζι για 20 λεπτά περίπου.

Καθαρίζουμε και τρίβουμε το καρότο, το κολοκύθι σε χοντρό τρίφτη και το σέλερι σε κύβους.

Όταν το ρύζι έχει βράσει για 10 λεπτά προσθέτουμε το καρότο και το σέλερι.

Πέντε λεπτά μετά από τα καρότα προσθέτουμε τον αρακά και το κολοκύθι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να συνεχίσει το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμα.

Αφού κλείσουμε την φωτιά προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.

Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό με ψιλοκομμένο μαϊντανό και παρμεζάνα.

Αν θέλετε πιο χορταστικό το ριζότο μπορείτε να το συνοδεύετε με ψάρι ή ψητό κρέας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε γαρίδες ή μύδια.


Σχόλια