ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

 


Εμένα πάντα μου περισσεύει στήθος γαλοπούλας από της γιορτές οπότε έφτιαξα μια πολύ νόστιμη τάρτα με υλικά που σχεδόν πάντα έχουμε στο ψυγείο μας.

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο σφολιάτας

½ στήθος γαλοπούλα

100 γρ μανιτάρια

100 γρ μπέικον

1 πιπεριά κόκκινη

1 κρεμμύδι

3 αυγά

200 γρ κρέμα γάλακτος

150 τυρί τριμμένο

100 γρ κρασί λευκό

2 κουτ. σουπ. μαϊντανό

½ κουτ. γλυκού πάπρικα

Λίγο μοσχοκάρυδο

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αν έχετε γαλόπουλα από πριν τότε απλά χρειάζεται να τη κόψετε σε μικρά κομμάτια. Αν όχι τότε πρέπει να τη τηγανίσετε λίγο να πάρει χρώμα.

Σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο τηγανίζουμε το μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια.

 Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, την πιπεριά σε κύβους και τα μανιτάρια σε φέτες.

Στο ίδιο τηγάνι που έχουμε το μπέικον προσθέτουμε τα λαχανικά και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε και την γαλοπούλα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε και τον μαϊντανό.



Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε  μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε το μίγμα του αυγού στη γαλοπούλα και το τριμμένο τυρί(κρατήστε λίγο τυρί για το τέλος) ανακατεύοντας πολύ καλά.

Σε μια βουτυρωμένη φόρμα τάρτας απλώνουμε την σφολιάτα. Πιέζουμε λίγο με τα δάχτυλα για να πάει σε όλη την φόρμα και με ένα πιρούνι τρυπάμε σε πολλά σημεία.

Αδειάζουμε στη φόρμα την γέμιση και την απλώνουμε καλά . Πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-45 λεπτά.


Πρέπει να ελέγχετε την τάρτα από κάτω γιατί αργεί να ψηθεί . Εγώ βάζω την φόρμα στην κάτω θέση του φούρνου για να ψηθεί καλά από κάτω και να μην καεί η γέμιση πάνω.

Σχόλια