ΥΛΙΚΑ
400 γρ ψάρι
μπακαλιάρο
2 πατάτες
2 καρότα
1 κρεμμύδι
2 κλωνάρια
σέλερι
2 κουτ.
σουπ. άνηθο
1 κύβο
ψαριού ή λαχανικών
100 γρ γάλα
1 λεμόνι
1κουτ. σουπ.
κορν φλάουρ
Αλάτι,
πιπέρι
1 λίτρο
ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερόνουμε
το ψάρι και καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
Σε μια
κατσαρόλα λιώνουμε λίγο βούτυρο και
τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά όλα τα λαχανικά μαζί.
Προσθέτουμε
το ζεστό νερό με τον κύβο ψαριού και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά. Όταν τα
λαχανικά έχουν αρχίσει να μαλακώνουν ρίχνουμε το ψάρι, τον άνηθο, αλάτι,
πιπέρι.
Αφήνουμε να
συνεχίσει το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα. Το ψάρι δεν θέλει πολλή ώρα να βράσει
γιατί γίνετε στεγνό και χάνει την νοστιμιά του.
Σε ένα μικρό
μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και το χυμό του λεμονιού.
Αδειάζουμε
το μίγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε
την σούπα μας με φρέσκο τριμμένο πιπέρι και μια σαλάτα μαρούλι.
Εννοείται το
καλύτερο συνοδευτικό για τα ψάρια είναι ένα ποτήρι λευκό κρασί οπός Riesling ή Chardonnay.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου