Η ντομάτα με
τον βασιλικό δίνει σε αυτή την συνταγή το ιταλικό άρωμα και ο σολομός δένει
τόσο πολύ μαζί με όλα τα υλικά που θα απογειώσει την γεύση σε ένα άλλο επίπεδο
που θα σας ξετρελάνει .
ΥΛΙΚΑ
300 γρ
μακαρόνι( ή μακαρονάκι κοφτό)
3 αυγά
350 γρ γάλα
½ κουτ.
σουπ. βασιλικό
300 γρ
σολομό
4 ντομάτες
100 γρ
τριμμένο τυρί
Αλάτι,
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το
μακαρόνι σε αλατισμένο νερό . Ξεπλένουμε και τα αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο
πυρέξ.
Σε ένα μπολ
χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και το γάλα. Αλατοπιπερόνουμε και προσθέτουμε τον
βασιλικό.
Ρίχνουμε το
μίγμα στα μακαρόνι, ανακατεύουμε και βάζουμε το πυρέξ σε ζεστό φούρνο στους 200
βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να έχει αρχίσει να πήζει το
γάλα .
Βγάζουμε το
πυρέξ και προσθέτουμε τον σολομό που τον έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια πάνω
από τα μακαρόνια.
Κόβουμε τις
ντομάτες σε ροδέλες και τις στρώνουμε στο πυρέξ . Πασπαλίζουμε με το τριμμένο
τυρί και το ξανά βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε
με μια σαλάτα μαρούλι και ένα ποτήρι λευκό ξερό κρασί.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου