ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ.

 


ΥΛΙΚΑ

3-4 μεγάλες πατάτες

400 γρ κιμά( εγώ έβαλα κοτόπουλο αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει)

200 γρ σπανάκι baby

1 κρεμμύδι

1 κολοκύθι

1 αυγό

400 γρ γιαούρτι

100 γρ τυρί τριμμένο

2 κουτ. σουπ. μαϊντανό

1 κουτ. γλυκού ανάμικτα μπαχαρικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Δεν θα τις βράσετε πολύ ώστε να τραβήξουν τα νερά από την γέμιση. Τις κόβετε σε ροδέλες όταν είναι έτοιμες.



Σε ένα τηγάνι βαθύ τσιγαρίζετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον κιμά και μαγειρεύουμε να απορροφήσει τα νερά. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το κολοκύθι κομμένο σε μικρά κυβάκια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σπανάκι. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να χάσει τον όγκο του το σπανάκι και να απορροφήσει καλά τα νερά του. Αλατοπιπερόνουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τα ανάμικτα μπαχαρικά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το γιαούρτι. Βγάζουμε το κιμά από την φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας καλά το μείγμα.

Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ στρώνουμε τις πατάτες το ένα δίπλα στο άλλο. Προσθέτουμε τον κιμά και το απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια με τις πατάτες. 



Πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς βάζοντας το πυρέξ στη προτελευταία θέση του φούρνου για να ψηθεί καλυτέρα κάτω. Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα το τυρί.






Σχόλια