ΣΟΥΠΑ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

 


Μια κλασική, εύκολη αλλά πολύ αγαπημένη συνταγή που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

 

ΥΛΙΚΑ

4-5 μπουτάκια κοτόπουλο

1 κούπα κριθαράκι

1 καρότο

2 κλωνάρια σέλερι

1 κουτ. σουπ. άνηθο

1 κουτ. γλυκού πάπρικα

1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο

1 λεμόνι το χυμό του

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τηγανίζουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις μεριές με 4 κουταλιές βούτυρο.

Καθαρίζουμε και κόβουμε το καρότο και τη σέλερι σε ροδέλες.

Όταν το κοτόπουλο έχει πάρει χρώμα προσθέτουμε το καρότο και τη σέλερι. Τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε τον ζωμό και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας καλά.

Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει αλλά θα πρέπει να ανακατεύουμε και να προσέχουμε μήπως χρειαστεί λίγο ακόμα νερό.

Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού.

Σχόλια