ΥΛΙΚΑ
1 μικρό κουνουπίδι
1 μικρό μπρόκολο
1 κολοκύθι
1 καρότο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 κουτ.σουπ βούτυρο
2 αυγά
200 γρ κρέμα γάλακτος
300 γρ γάλα
150 γρ τυρί τριμμένο
2 κουτ. σουπ μαϊντανό
2 κουτ. σουπ άνηθο
1 κουτ. σουπ κορν φλάουρ
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κουνουπίδι και το μπρόκολο σε μικρά μπουκέτα. Το σκληρό μέρος το κόβουμε σε μικρά κομμάτια για να βράσει ποιο εύκολα.
Κόβουμε το καρότο και τα κρεμμύδια σε ροδέλες, το κολοκύθι σε κύβους.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λαχανικά. Να μην τα βράσετε πολύ γιατί θα μπούνε και στο φούρνο. Όταν βράσουν τα σουρώνουμε πολύ καλά.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια με το βούτυρο. Όταν έχει μαλακώσει προσθέτουμε μαϊντανό, άνηθο, αλάτι, πιπέρι. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και τα αδειάζουμε μαζί με τα βρασμένα λαχανικά σε ένα πυρέξ.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα, ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και το μοσχοκάρυδο.
Αδειάζουμε το μίγμα αυτό στο πυρέξ με τα λαχανικά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται λίγο αλάτι ακόμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30-40 λεπτά.
Εγώ το έχω συνοδέψει με σολομό το οποίο το έψησα στο φούρνο με λίγο βούτυρο.
Και τι άλλο από ένα ποτήρι λευκό κρασί θα ολοκληρώσει καλύτερα το γεύμα μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου