Αυτή η
σαλάτα είναι πολύ χορταστική και μπορείς να την έχεις σαν ένα ελαφρύ γεύμα ή σε
ένα τραπέζι με καλεσμένους που σίγουρα θα εντυπωσιάσει.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ
πατάτες
4 αβοκάντο
400 γρ
αγκινάρα σε κονσέρβα
400 γρ μύδια
σε κονσέρβα
100 γρ
μπέικον
½ ματσάκι
σχοινόπρασο
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΣΑΛΤΣΑ
2 κουτ.
σουπ. χυμό λεμονιού
1-2
τριμμένες σκελίδες σκόρδο
4 κουτ.
σουπ. ελαιόλαδο
Αλάτι,
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις
πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε σε ροδέλες. Κόβουμε το
αβοκάντο σε φέτες και ρίχνουμε πάνω το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει.
Ξεπλένουμε την αγκινάρα και τα μύδια και κόβουμε την αγκινάρα σε μικρά
κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε
το μπέικον και το τσιγαρίζουμε.
Σε ένα μικρό
βαζάκι ρίχνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά της σάλτσας.
Τώρα στρώνουμε
την σαλάτα. Ξεκινάμε με τις πατάτες και από πάνω το αβοκάντο. Σκορπάμε την
αγκινάρα και τα μύδια. Ανακατεύουμε το μπέικον με το σχοινόπρασο και το
σκορπάμε στη σαλάτα . Τελειώνουμε με την σάλτσα ρίχνοντας πάνω από την σαλάτα.
Με ένα
ποτήρι λευκό κρασί και λίγο ζεστό ψωμί μπορείτε να το συνδυάσετε πολύ ωραία.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου