Ένα γρήγορο
και νόστιμο φαγητό που ταιριάζει πολύ σε ένα καλοκαιρινό και όχι μόνο οικογενειακό τραπέζι.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ
χοιρινό φιλέτο
300 γρ
κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά
200 γρ κρεμά
γάλακτος
½ ποτήρι
λευκό κρασί
1-2 κουτ.
σουπ. μουστάρδα
1 κουτ.
σουπ. μαϊντανό
1 κουτ.
σουπ. βούτυρο
1 κουτ.
γλυκού ανάμεικτα μπαχαρικά
Αλάτι,
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το
κρέας σε μικρά κομμάτια 2 cm περίπου.
Σε ένα
τηγάνι λιώνουμε το μισό βούτυρο και περιμένουμε να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε τη
μίση ποσότητα του κρέατος και τηγανίζουμε να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.
Το βγάζουμε όταν είναι έτοιμο και κάνουμε το ίδιο με το υπόλοιπο κρέας.
Σε μια
κατσαρόλα λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτουμε το κρέας και τα κατεψυγμένα λαχανικά. Μόλις
πάρει βράση προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Ανακατεύουμε
την κρέμα γάλακτος με την μουστάρδα και τα μπαχαρικά.
Ρίχνουμε την
κρέμα γάλακτος πάνω στο κρέας και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5-10 λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε
με ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω και συνοδεύουμε με ρύζι ή μακαρόνια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου