ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΣΕ ΚΡΕΒΑΤΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

 


Η ήπια γεύση της πέστροφας συνδυάζεται πολύ με τα λαχανικά. Σε αυτό το πιάτο καρυκεύστε τα λαχανικά με μαϊντανό, άνηθο, βασιλικό και θα έχετε μια υπέροχη γεύση. Μπορείτε να βάλετε κάποιο άλλο ψάρι αν θέλετε.

ΥΛΙΚΑ

2 πέστροφες

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

2-3 ντομάτες

½ ματσάκι μαϊντανό

½ ματσάκι άνηθο

1 κουτ. σουπ. βασιλικό φρέσκο

1 λεμόνι το χυμό του

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα χωρίζουμε στα δύο και βγάζουμε τα κόκκαλα.

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά .

Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Τα απλώνουμε καλά και βάζουμε από πάνω τα ψάρια με το δέρμα από πάνω. Αλατοπιπερόνουμε και τελειώνουμε με το χυμό λεμονιού.

Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς στη μεσαία θέση για 30 λεπτά περίπου.

Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λίγες πατάτες στο πυρέξ ή απλώς σερβίρουμε με βραστές πατάτες.


Σχόλια