Το KARTOFFELN
στα γερμανικά σημαίνει Πατάτες οπότε και αυτή είναι μια συνταγή με πατάτες,
κιμά και λίγα ακόμα υλικά. Ένα πολύ νόστιμο και εύκολο φαγητό, δεν έχει πολλά
λιπαρά και δεν θέλει πολύ χρόνο προετοιμασίας.
ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλες πατάτες(800
γρ περίπου)
250 γρ crème fraiche
100 γρ γιαούρτι
500 γρ κιμά
1 κρεμμύδι
2 κλωνάρια σέλερι
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό
2 ντομάτες
150 γρ τυρί τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε της πατάτες σε αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμες
τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες όχι πολύ λεπτές.
Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε για λίγο το κρεμμύδι με το
σέλερι. Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τον κιμά και μαγειρεύουμε μέχρι
να απορροφήσει τα υγρά του και να αρχίσει να ψήνεται.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο,
αλατοπιπερόνουμε και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Το βγάζουμε από την φωτιά.
Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες, ανακατεύουμε το γιαούρτι με
την crème fraiche και αλατοπιπερόνουμε.
Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ στρώνουμε τις πατάτες, ρίχνουμε από
πάνω τον κιμά και το απλώνουμε σε όλο το πυρέξ.
Απλώνουμε το γιαούρτι με την κρέμα και στρώνουμε τις
ντομάτες.
Τελειώνουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο
στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Είναι πολύ νόστιμο και δεν είναι βαρύ σαν φαγητό. Εγώ το
συνδύασα με μια σαλάτα μαρούλι και ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου