Μια τελεία εξωτική, καλοκαιρινή, δροσερή τάρτα με ΜΑΝΓΚΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΟΤΑΤΖ. Ό,τι καλύτερο για τις ζεστές μέρες, εύκολο και με λίγα υλικά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
400 γρ αλεύρι
150 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο
3 κουτ.σούπας ζάχαρη
1 κρόκος αυγού
Για την κρέμα τυριού
8 ζελατίνες
2 μάνγκο
2 κρόκοι αυγών
75 γρ ζάχαρη
1 κουτ.σουπ βανίλια
2 κουτ.σουπ χυμό λεμονιού
2 κουτάκια cottage cheese
Για το γαρνίρισμα
3 ζελατίνες
150 γρ νερό
2 κουτ.σουπ ζάχαρη
3 κουτ.σουπ χυμό λεμονιού
1 μάνγκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ανακατεύουμε τα υλικά της βάσης και αφήνουμε την ζύμη της τάρτας στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Απλώνουμε την ζύμη της τάρτας σε μια φόρμα (διάμετρο 27 cm). Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διαφορά σημεία και ψήνουμε στους 200° για 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε την τάρτα στην άκρη να κρυώσει.
2. Φτιάχνουμε τη κρέμα τυριού.
Βάζουμε τις ζελατίνες για την κρέμα σε νερό για 10 λεπτά.
Καθαρίζουμε το μάνγκο και τα τρίβουμε στο μίξερ.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τον κρόκο με την ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε την βανίλια, το χυμό λεμονιού, το cottage cheese και το τριμμένο μάνγκο.
Ανακατεύουμε τις ζελατίνες σε λίγο ζεστό νερό. Αφήνουμε το μίγμα ζελατίνης να κρυώσει λίγο και το προσθέτουμε στη κρέμα τυριού.
3. Αδειάζουμε την κρέμα τυριού στη ζύμη της τάρτας και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
4. Για το γαρνίρισμα
Βάζουμε τις 3 ζελατίνες σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Στύβουμε τις ζελατίνες να στραγγίζουμε το νερό και τις ρίχνουμε στο ζεστό νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Καθαρίζουμε το μάνγκο και το κόβουμε σε φέτες.
Στολίσουμε την τάρτα με το μάνγκο και ρίχνουμε πάνω το μίγμα ζελατίνης.
Αφήνουμε για λίγο ακόμα στο ψυγείο.
Σερβίρουμε την τάρτα αφού έχει κρυώσει καλά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου